Future-proof transport & logistiek

Bij Castelein Logistics zijn we er volledig klaar voor. Klaar voor jouw transport en jouw bestemming. Van walking floors tot multimodaal transport en van transport met meeneemheftruck tot warehousing. En dat binnen tal van industrieën. 

We werken transparant, kostenefficiënt én flexibel. Altijd gefocust en vooruitdenkend. We maken gebruik van vooruitstrevende technologieën en volgen de nieuwste ontwikkelingen op de voet.

Bij Castelein Logistics brengen we de toekomst vandaag al tot bij jou!

Neem contact op   Onze diensten

Onze troeven

<h3> Vaste capaciteit aan vaste prijs</h3>

 Vaste capaciteit aan vaste prijs

 Gegarandeerde capaciteit en prijs dankzij ons uitgebreide wagenpark en eigen materiaal. Vertrouw op transparante tarieven en slimme oplossingen om kosten te besparen.

<h3>Sterk in IT en data</h3>

Sterk in IT en data

We zijn pionier in het omarmen van innovatieve technologieën zoals real time (carbon) visibility, implementatie van CO₂-programma's, ecodriving en naadloze integraties met diverse platforms. Meten en rapporteren was nog nooit zo eenvoudig dankzij onze geavanceerde datamogelijkheden.

<h3>Flexibiliteit en service</h3>

Flexibiliteit en service

We denken actief mee met jouw bedrijf en zoeken proactief naar optimalisaties voor jouw transportprocessen. Reken op ons voor volledige ontzorging op vlak van transport en logistiek.

Castelein Logistics in cijfers

jaar ervaring in de sector

medewerkers

eigen trailers

warehouse capaciteit

Onze diensten

Dankzij onze voortdurende focus op innovatie,
maken we jouw logistiek en transport efficiënter en effectiever!

Walking floor transport

Onze walking floors of schuifvloertrailers zijn geschikt voor verschillende losgestorte goederen zoals papier, hout, aluminium, pvc maar ook groenten zoals aardappelen, ajuin en wortelen. We kunnen hier uiteraard ook gewone palletgoederen of rollen papier mee laden.

Multimodaal transport

Onze multimodale transportoplossing zorgt voor verschillende transportmiddelen in 1 transportboeking. Het spoor, de binnenvaart, shortsea en deepsea worden ingezet om de leveringen op een gemakkelijke en veilige manier op hun bestemming te brengen.

Transport met meeneemheftrucks

We bieden ook gespecialiseerd transport voor de bouwsector aan. Hierbij zorgen we ervoor dat meeneemheftrucks op de juiste locatie geleverd worden. Ook verschillende soorten bouwmaterialen vervoeren we naar werven. Onze chauffeurs genieten hiervoor een speciale opleiding.

Warehousing & palletopslag

Onze warehouses met een totale capaciteit van 12000m2 zijn gevestigd op strategische locaties in FR59 Frankrijk en in BE89 België. Deze zijn geschikt voor goederenopslag van palletten en zijn IFS2.3 logistics gecertificeerd. Dankzij de combinatie van transport en warehousing kunnen we een naadloze en efficiënte logistieke oplossing bieden.

Industrieën

Ons wagenpark is ontwikkeld voor verschillende soorten volle vrachten. Hiermee kunnen we een breed scala aan sectoren bedienen,  waaronder voeding, recyclage, FMCG, papier, automotive en bouw.

Locaties

Dankzij de strategische locaties van onze vestigingen in België te Rekkem, Frankrijk te Roncq en Slowakije te Zilina hebben we toegang tot de belangrijkste transportroutes en knooppunten. Een soepele doorvoer van goederen, zowel nationaal als internationaal, gegarandeerd!

Meer weten over onze diensten?

Contacteer ons

Zij rekenen op Castelein Logistics

Met Castelein Logistics ben je klaar voor de toekomst

De logistieke- en transportsector heeft de afgelopen jaren een snelle transformatie ondergaan. Nieuwe technologieën en ontwikkelingen hebben de deur geopend naar optimalisaties die de efficiëntie en duurzaamheid van de hele sector vergroten. Bij Castelein Logistics begrijpen we het belang van deze vooruitgang en helpen we jouw bedrijf voorbereiden voor de toekomst.
Hoe we dat doen? Door in te zetten op digitale oplossingen die processen optimaliseren en tegelijkertijd de impact op het milieu verminderen.

Digitale oplossingen voor Transport & Logistiek

Onze digitale oplossingen voor transport en logistiek: 

  • Dual Dashcams in het kader van ongeval preventie.
  • Real-time visibility voor het krijgen van realtime-informatie over de locatie van je goederen en de verwachte aankomsttijd.
  • Koppelingen met alle systemen zoals Transporeon, Sixfold, Shippeo, Project44
  • Zelfrijdende vrachtwagens
  • Automatisatie van planning

Duurzaamheid

Bij Castelein Logistics zijn we vastberaden om een positieve impact te maken op het milieu. We streven daarom naar innovatieve oplossingen die de CO2-uitstoot verminderen en efficiënt energiegebruik bevorderen:

  • Met de real-time carbon visibility volg je de ecologische voetafdruk van jouw transport op de voet.
  • Alternative fuels, met mogelijkheid om HVO of B100 als brandstrof te gebruiken en mogelijkheid tot de volleidege omschakeling naar elektrische vrachtwagens.
  • CO2-insetting om de CO2-uitstoot te compenseren of te neutraliseren dankzij alternatieve brandstoffen.
  • Ecodriving en chauffeurs begeleiding om brandstofefficiëntie te verbeteren en een groenere rijstijl aan te leren.
  • Datarapportering voor ESG-rapporten, ISO-standaard en CO2-rapporten.


Op deze manier proberen we voortdurend bij te dragen aan een duurzamere transportsector.

Castelein Logistics werd ook de eerste logistieke partner in West-Vlaanderen die een elektrische vrachtwagen in gebruik nam

The Future Delivered Today

Elektrische vrachtwagens zijn de duurzame toekomst van transport. En die toekomst maken wij vandaag reeds realiteit!
Met het in gebruik nemen van de eerste elektrische vrachtwagen voor zwaar transport in West-Vlaanderen bewijzen we dat innovatie en vooruitgang in ons DNA zitten.
Wil je meer weten over hoe we de toekomst van de transportsector vormgeven? Duik in onze bedrijfsvideo!
Samen bouwen we aan een schonere, groenere en efficiëntere wereld!

Innovatief transport & logistiek binnen handbereik

Castelein Logistics België

T +32 (0)56 43 88 88
E info@castelein.be

Ons adres
Transportcentrum
LAR blok P11
8930 Menen, België

Way 2 Logistics Slowakije

T 00421 918 637 968
E info@way2logistics.sk

Ons adres
Národná 10
010 01 Žilina
Slovakije